Vigilància sindical


Reunions periòdiques de les IFIS (FMI i Banc Mundial)

L'Oficina CSI/Global Unions a Washington ha sigut establida conjuntament per la CSI i les federacions sindicals internacionals, i representa les preocupacions del moviment sindical internacional davant el Fons Monetari Internacional, el Banc Mundial i els bancs multilaterals regionals de desenvolupament.

Els Sindicats Mundials realitzen dues declaracions anuals valorant les repercussions sobre l'ocupació de les polítiques del FMI i del Banc Mundial.

Aquestes declaracions es realitzen a propòsit de les reunions de primavera i tardor del FMI, són no solament presentades davant aquesta institució, sinó també prèviament enviades pels sindicats nacionals als seus governs amb la finalitat d'influir en les diferents posicions dels països membres del FMI.

En aquest apartat anirem presentant els diagnòstics, les crítiques i les recomanacions que el moviment sindical internacional planteja al FMI atés el seu alt interés.

Llegir Declaración de la Agrupación Global Unions a las Reuniones de Primavera del FMI y el Banco Mundial en 2017 - Washington, 21-23 de abril de 2017