Avanços en l'Agenda 2030 des de l'acció sindical i la defensa del treball decent


La Fundació Pau i Solidaritat PV de CCOO PV organitza una jornada de mobilització sindical sobre els objectius de desenvolupament sostenible que podrà seguir-se a través de Zoom i YouTube

El dilluns dia 8 de febrer, a les 9.45 h tindrà lloc una trobada virtual entre el moviment sindical, les administracions públiques, l'acadèmia i la societat civil. Es tracta d'un espai d'intercanvi d'experiències i iniciatives que contribuïsquen a la consecució de l'Agenda 2030 i, en concret, l’ODS 8, sobre treball decent, i l’ODS 5, sobre igualtat de gènere.

L'acte inaugural comptarà amb la presència de la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo; i del secretari general de CCOO PV i president de la Fundació Pau i Solidaritat PV, Arturo León López, que donaran la benvinguda a la jornada.

En el primer panel “Aportacions del moviment sindical a la consecució de l'Agenda 2030 i el treball decent (ODS8)” intervindran Diego López González (assessor de polítiques de cooperació en la Confederació Sindical Internacional), Cristina Faciaben Lacorte (secretària d'Internacional i Cooperació de CCOO), Giovanni Casale (conseller en la Confederació Europea de Sindicats) i Vicente López (director d’ISTAS-Fundación 1 de Mayo).

El segon panel “Dels terres enganxosos als sostres de vidre. Reptes per a la consecució de l’ODS 5, superar les bretxes de gènere en l'àmbit laboral i avançar en corresponsabilitat” estarà protagonitzat per Elena Blasco Martín (secretària confederal de Dones i Igualtat CCOO), Natalia Carrau (consultora en la Confederació Sindical de les Amèriques), Empar Aguado (professora del Departament de Sociologia i Antropologia de la UV i integrant de l'Institut Universitari d'Estudi de les Dones de la UV) i Maria Such, directora general de l’Institut Valencià de les Dones.

A més, s'ha convidat a participar-hi representants de la Coordinadora Feminista, la Universitat d'Alacant, Futuro en Común, EAPN C. Valenciana-Xarxa per la Inclusió i La Colla Ecologista - Ecologistes en Acció d'Alacant.

Aquesta activitat es promou des de Pau i Solidaritat PV i CCOO PV en col·laboració amb la Fundación 1 de Mayo i la Secretaria d'Internacional i Cooperació de la CS de CCOO. La jornada s'emmarca en el projecte "TREBALL DECENT EN XARXA: Treballadors i treballadores compromeses en la promoció del treball decent en el món com a motor de desenvolupament" que té el suport de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana així com el suport de la Comissió Europea a través del projecte que executa la Confederació Europea de Sindicats (CES) "Raising awareness on SDGs amid workers and trade union leaders: decent work, climate neutrality and rule of law".

Les persones interessades a seguir-la en directe hauran d'inscriure's prèviament en aquest formulari per rebre en el seu correu l'enllaç de connexió.

COM PARTICIPAR EN LA JORNADA?

1. Inscripció prèvia a través del Formulari d’inscripció.

2. Recepció de confirmació que s'ha completat el procés.

3. Abans de la data d'inici de la jornada, recepció d'un correu electrònic (en l'adreça facilitada en el formulari) amb el cartell, el programa i les indicacions de com seguir la jornada en directe, com intervindre-hi, realitzar-hi preguntes, etc.

Davant qualsevol dubte, les persones interessades poden contactar amb la Fundació Pau i Solidaritat PV en l’adreça següent: edc-pauisolidaritat@pv.ccoo.es

01/02/2021